Veelzijdig water

Fruitwater

Water is noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. Niet enkel bevat het amper calorieën, het is veelzijdiger dan men denkt. Omdat de smaak zo neutraal is kan je er heel wat mee doen. Denk maar eens aan warme zomerdagen, een barbecue, of een formele bijeenkomst. Met fruit- of groentenwater kan je elke gelegenheid tot een heus evenement maken!

Hier alvast enkele ideeën om je water te pimpen:

Citroenwater met een vleugje munt:

Snijd een citroen in schijfjes of partjes en meng in het water. De citroen zal voldoende smaak afgeven door het snijden. Pluk muntblaadjes van de takjes (niet snijden want dan verliest het veel smaak).
De munt kan je best nog even tussen je handen wrijven voor je het mengt met het water, om de smaken los te maken. Laat het water een 30-tal minuten in de diepvriezer staan, en serveer nadien.

Bruisende watermeloendrank met frambozen:

Met bruiswater kan je ook heel wat. Gebruik een klaargemaakt, bruisend water en voeg de watermeloen toe (tip: gebruik een meloenschep om leuke bolletjes te maken van de watermeloen). Voeg ten slotte de frambozen toe. Et voila, een virgin sangria werd geboren! 

Serveertip: voeg ijsblokjes toe.

Vanillewater met een vleugje lavendel:

Veel van het vanillestokje heb je niet nodig om een liter water in een smaakbom om te toveren. Voeg daarna nog een takje verse lavendel toe en het ziet er ten slotte nog eens mooi en vrouwelijk uit voor een gezellig tuiinfeestje.

Kokoswater met ananas en bosbessen:

Met gezond en lekker kokoswater zijn er heel wat receptjes te maken. Meng dit transparante, 100% natuurlijke kokoswater met stukjes ananas en eventueel nog wat bosbessen erbovenop voor een exotische drank. 

Voordelen van kokoswater: Het is arm aan calorieën en heeft een reinigend effect voor je lichaam. Het geeft enorm veel energie en werkt uiterst dorstlessend.